Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României” din Timișoara
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului
“Regele Mihai I al României” din Timișoara
Despre USAMV:

Universitate de referință în partea de vest a României, USAMVBT oferă o varietate de specializări academice agronomice în cadrul a 6 facultăți: Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură și Silvicultură, Facultatea de Management Agricol, Facultatea de Medicină Veterinară, Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare, Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii. În anul 2014, Universitatea a primit certificate de excelență pentru “Best Campus” oferit de Oxford University UK.
Universitatea şi-a lărgit continuu aria de colaborare cu unităţi de cercetare şi învăţământ din ţară şi mai ales din străinătate, având la această dată relaţii cu universităţi din peste 15 ţări.

Pe www.usab-tm.ro poți citi informații complete despre oferta educațională a USAMVBT.

Facultăți
Agricultură
Horticultură și Silvicultură
Management Agricol
Medicină Veterinară Timișoara
Tehnologia Produselor Agroalimentare
Zootehnie și Biotehnologii
Facilități și Burse:

Universitatea se mândrește cu un modern campus universitar, care oferă studenților o soluție integrată de învățare, practică și locuire. Toate facultățile, căminele, cantina, biblioteca, terenurile și o sală de sport, precum și cel mai mare loc de practică – stațiunea didactică – se află în același perimetru. Studenții au la dispoziție spații modernizate recent, amfiteatre, laboratoare, săli de curs și seminar. Practica studenților din universitate se desfășoară la Stațiunea didactică, în Clinicile veterinare, la Stațiunea tinerilor naturaliști, precum și la firme de profil.

Structura spațiilor de învățământ însumează 15.630 m² suprafață utilă și 25.370 m² suprafață desfășurată. USAMVBT oferă studenților un număr de 1.516 locuri în 5 cămine studențești. Camerele, amenajate cu mobilier modern, oferă conectare gratuită la Internet. Cantina studențească, cu un număr de 450 locuri si o suprafață de 1.589 m², este considerată una dintre cele mai moderne si frumoase din țară. Aici se oferă masa studenților, cadrelor didactice și angajaților, se organizează balurile bobocilor, banchetele de absolvire și mese festive cu diverse ocazii.

Pentru anul academic 2015-2016 (ciclul de licență) au fost acordate 561 burse, din care 6 de performanță, 456 de merit si 99 sociale. Bursa de performanţă este în cuantum de 800 lei, bursa de merit este de 400 lei iar bursa socială este de 250 lei.

Oportunități de carieră:
Oportunitățile de angajare diferă în funcție de facultatea din cadrul USAMVBT absolvită. Câteva exemple de domenii în care se pot angaja absolvenții universității includ:
  • Exploatații agricole, camere agricole; Direcții fitosanitare; Administrația Bazinală a Apelor, Regii de ape și canal, Agenții pentru Protecția Mediului, Garda de Mediu; Laboratoare de analiză / cercetare biologică și medicală; Firme private de cadastru – pentru absolvenții Facultății de Agricultură
  • Comerțul en-gros și en-detail; Marketing; Consultanță în domeniul Agriculturii și a Dezvoltării spațiului rural; Administrația centrală, regională sau locală; Agroturism și alimentație publică – pentru absolvenții Facultății de Management Agricol
  • Cabinete sau clinici veterinare; Farmacii veterinare; Ferme de animale; Industria alimentară; Controlul alimentelor; Direcții sanitare veterinare; Poliție veterinară – pentru absolvenții Facultății de Medicină Veterinară
  • Societăți zootehnice și piscicole, în holdinguri; Consultanță agricolă; În camere agricole din comune sau orașe – pentru absolvenții Facultății de Zootehnie și Biotehnologii
Înscrierea prin AdmitereOnline

Prin AdmitereOnline.ro te poți înscrie la toate programele de licență și masterat oferite de către USAMVBT

Poți aplica la una sau mai multe facultăți în cadrul Universității. În cadrul facultății pentru care ai optat, prima specializarea aleasă este cea principală, iar celelalte specializări sunt utilizate dacă nu ești declarat admis la specializarea principală, caz în care se vor evalua următoarele în ordinea specificată.

Taxele de înscriere la USAMVBT sunt:
  • 100 RON/facultate (licență)
  • 100 RON/facultate (masterat)

La momentul înmatriculării și a depunerii actelor doveditoare, celor proveniți de la casele de copii sau din plasament familial, orfanilor și copiiilor personalului didactic le va fi returnată taxa de înscriere a universității (la prima facultate pentru care s-a optat).

Creează-ţi cont

şi înscrie-te direct de acasă la
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României” din Timișoara

Înscrie-te acum!