Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iași
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iași

Vrei să construiești roboţi, baraje, maşini de curse sau clădiri care să zgârie norii? Dacă tot ai idei care să schimbe lumea, vino la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIAȘI) să le punem în practică împreună. Noi te așteptăm cu 11 facultăți, o școală de inventică, 100 de amfiteatre, 670 de laboratoare, 4600 de burse de studii, 295 de burse în străinătate și un campus în care să te bucuri de toate capriciile vieții de student alături de ceilalți 15.999 de colegi ai tăi. Pe lângă toate acestea, mai avem și o echipă de profesori tineri și entuziaști, dar și de profesori cu experiență, înarmați cu toată răbdarea din lume să te îndrume să descoperi ceea ce te pasionează cu adevărat.

TUIAȘI este printre primele universități de profil tehnic din țară. De mai bine de două secole, de pe băncile universității au plecat specialiști în domeniile ingineriei electrice, electronicii, construcțiilor, calculatoarelor, arhitecturii, hidrotehnicii, textilelor, mecanicii sau chimiei, cercetării, presei, economiei sau politicii. Pe www.tuiasi.ro poți citi informații complete despre oferta educațională și facilitățile oferite de către Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.

TUIAȘI îți oferă prilejul de a face practică de specialitate în întreprinderi de prestigiu din România și de a participa la schimburi de experiență cu alți colegi din țară și din străinătate. În rețeaua profesională a universități se regăsesc 73 de instituții de învățământ superior din toată lumea și peste 135 companii. Dacă la un moment dat vei dori să trăiești experiența de-a fi student Erasmus, poți să te înscrii la unul dintre cele 303 de programe derulate în cel 25 de ţări partenere TUIAȘI, din Europa, Statele Unite ale Americii sau Canada.

Prin AdmitereOnline.ro te poți înscrie DOAR la programe de Licență (buget și taxă) oferite de către TUIAȘI, la toate facultăţile, mai puțin Facultatea de Automatică și Calculatoare, şi Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino”.

Proces înscriere
Primul domeniu ales este cel principal, iar celelalte domenii sunt utilizate dacă nu ești declarat admis la domeniul principal, caz în care se vor evalua următoarele în ordinea specificată. Universitatea permite aplicarea la mai multe facultăți din cadrul Universității. Atenție: candidații vor fi repartizați pe specializări la sfârșitul anului II, în funcție de medii și de opțiuni.

Taxa de înscriere la concurs este de 100 de lei. Suma se plăteşte o singură dată, indiferent de numărul de facultăţi şi domenii alese de un candidat.